De verenigingen

Stichting HaFaMO is een samenwerking van vier Ommer muziekverenigingen. Aangezien de aanmelding van nieuwe leerlingen bij de verenigingen dient te gebeuren, is het van belang onderscheid te maken tussen de verschillende verenigingen! Daarom zullen hierna de vier verenigingen zich kort voorstellen!

Kunst na Arbeid

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) is de plaatselijke muziekvereniging in Lemele. De vereniging bestaat uit een fanfareorkest en een drumband. We zijn een enthousiaste, betrokken vereniging met ongeveer 40 leden van jong tot oud. Ons motto is: ‘gezamenlijk muziek maken in een relaxte sfeer’. Al vrij snel nadat je muziekles krijgt, kun je meedoen in het orkest of bij de drumband. Samen maken we er muzikale, gezellige repetitieavonden van. Ons orkest repeteert elke dinsdagavond. De drumband doet dit op donderdag.
In Lemele zie en hoor je onze vereniging bij verschillende activiteiten, optochten en bij onze jaarlijkse concerten.

De Bazuin

Muziekvereniging De Bazuin is een frisse, jonge en enthousiaste vereniging die gaat voor muzikale kwaliteit en een goede sfeer. Vanuit onze gereformeerde roots ervaren wij het samen maken van muziek als een van de mooie dingen die ons gegeven zijn. Onze muziekvereniging bestaat uit een fanfareorkest en een malletband. Al vroeg in je opleiding ga je deel uitmaken van het jeugdorkest om vooral het samen muziek maken te beleven. Ook is er een AMV (algemene muzikale vorming) groep (Basisschool groep 3/4). Tijdens verschillende plaatselijke en kerkelijke activiteiten, concoursen en het jaarlijkse concert zijn wij te horen en te zien. Als vereniging vinden wij het leuk om nieuwe en out-of-the box activiteiten te verzinnen. Ook is de Bazieoband (Bazuin in eenvoud Ommen) een onderdeel van onze vereniging. Hier zijn muzikanten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van harte welkom. Voor meer informatie: www.debazuinommen.nl          e-mail: debazuinommen@gmail.com

Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria is een actieve en gezellige muziekvereniging met veel jeugdleden. SDG is een muziekvereniging met een fanfare- en een slagwerkafdeling en ongeveer 120 actieve leden. Zowel de fanfare als het slagwerkensemble hebben een A-, B-, en C-orkest. De B- en C-orkesten zijn de jeugdgroepen van de vereniging. Hierin leren de jongste leden met veel plezier samen muziek te maken. De verschillende orkesten worden gedirigeerd door enthousiaste dirigenten. Door de structurele opbouw van de orkesten wordt er in een ontspannen sfeer gewerkt naar goede resultaten op een voor alle leden acceptabel niveau. Er wordt regelmatig meegedaan aan concoursen waar zowel het A-orkest als het A-slagwerkensemble in de hoogste divisies voor de amateurmuziek uitkomen. Daarnaast wordt meegewerkt aan kerkdiensten, maar ook theaterconcerten en buitenoptredens staan regelmatig op het programma. Het donateursconcert en de rondgang in de kerstnacht staan elk jaar op de agenda. SDG is een vereniging voor jong en oud waar gezelligheid en muzikaliteit hand in hand gaan.

Bij het tabblad “Meest gestelde vragen”, staan de adressen van de verschillende verenigingsgebouwen vermeld.

Het verenigingsgebouw van Soli Deo Gloria is aan Korenmolen 20 in Ommen

Crescendo

Muziekvereniging Crescendo Ommen is een enthousiaste vereniging voor jong en oud en is inmiddels al meer dan 100 jaar swinglevend! De vereniging bestaat uit vier onderdelen namelijk het harmonie-orkest, het jeugd-orkest en een talentsgroep. Een malletband met zowel ongestemd en gestemd slagwerk  en een jeugdslagwerkgroep. Door deelname aan concoursen wil de vereniging op een hoger niveau muziek maken maar het is ook van groot belang dat er veel plezier gemaakt wordt binnen de vereniging. Er staat daarom ook  herkenbare muziek op het repertoire. Crescendo is het enige Harmonie-orkest binnen Ommen. Dit betekent dat er naast het groot en klein koper ook dwarsfluiten en klarinetten hun plaats kunnen vinden bij onze vereniging. De jeugd is heel belangrijk voor de vereniging en hier wordt ook veel energie en tijd in gestoken. Met name kleine optredens, goede educatie via de HaFaMO, goede instroming en doorstroming naar de orkesten. Het samen bezig zijn met muziek afwisselend met andere activiteiten doormiddel van jeugdmiddagen en een jeugdweekend.