De verenigingen

Stichting HaFaMO is een samenwerking van drie Ommer muziekverenigingen. Aangezien de aanmelding van nieuwe leerlingen bij de verenigingen dient te gebeuren, is het van belang onderscheid te maken tussen de verschillende verenigingen! Daarom zullen hierna de drie verenigingen zich kort voorstellen!

De Bazuin

Een jonge en enthousiaste vereniging die gaat voor muzikale kwaliteit en een goede sfeer, die mede voortkomt uit het gereformeerde karakter van de vereniging. Er is een fanfare-orkest en een malletband. Tijdens je opleiding maak je deel uit van het jeugdorkest.Ook is er een blokfluit groep (groep 4/5). Tijdens verschillende plaatselijke activiteiten, concoursen en het jaarlijkse concert zijn wij te horen en te zien. Ook is de Bazieoband (Bazuin in eenvoud Ommen) een onderdeel van onze vereniging. Hier zijn muzikanten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van harte welkom. Samen met de begeleiders beleven ze veel plezier aan het maken van muziek tijdens de repetities en de optredens.

Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria is een muziekvereniging met 6 onderdelen en ongeveer 130 actieve leden. Zowel het concert slagwerk als het fanfareorkest hebben een A, B en C ensemble. Op deze manier leren de aspirantleden spelenderwijs de vaardig- heden voor de A-ensembles aan. Door deze structurele opbouw wordt er in een ontspannen sfeer gewerkt naar goede resultaten op een voor alle leden acceptabel niveau. Er wordt regelmatig meegedaan aan concoursen waar beide A-ensembles in de hoogste afdelingen uitkomen. Regelmatig wordt meegewerkt aan kerkdiensten, maar ook theaterconcerten staan regelmatig op het programma. De Ommer Music Happening is al jaren een begrip in Ommen. Ook het voorjaarsconcert en de rondgang in de kerstnacht staan elk jaar op de agenda. SDG is een vereniging voor jong en oud waar gezelligheid en muzikaliteit hand in hand gaan.

Crescendo

Muziekvereniging Crescendo Ommen is een enthousiaste vereniging voor jong en oud en is inmiddels al meer dan 100 jaar swinglevend! De vereniging bestaat uit vier onderdelen namelijk het harmonie orkest, het jeugd orkest, het melodisch slagwerkensemble en de jeugdslagwerkgroep. Door deelname aan concoursen wil de vereniging op een hoger niveau muziek maken maar het is ook van groot belang dat er veel plezier gemaakt wordt binnen de vereniging. Er staat daarom ook veel herkenbare muziek op het repertoire. Crescendo is het enige Harmonie orkest binnen Ommen. Dit betekent dat er naast het groot en klein koper ook dwarsfluiten en klarinetten hun plaats kunnen vinden bij onze vereniging.