Nieuws

9 februari 2017
Muziekfabriek draaaaaait!

Dinsdag 7 februari is de Muziekfabriek van de HaFaMO in Ommen op volle sterkte van start gegaan. Er hebben zich 41 kinderen aangemeld, die al direct een instrument mee naar huis kregen.

Er gaat dus een groot orkest komen op 24 maart aanstaande.  Trompetten, bugels, euphoniums, saxofoons, klarinetten, trommels en xylofoons zijn door de kinderen gekozen en er wordt vol overgave thuis geoefend.

“Alle voorbereiding is de moeite waard geweest, als je ziet hoe gretig de kinderen een instrument voor zich uitzochten. Ik hoop dat we dat enthousiasme vast kunnen houden. We hebben daar wel de juiste leraren voor. Die zijn gewend om met jonge mensen muziek te maken. We zijn tevreden als deze groep na 7 weken denkt:  muziek kan best leuk zijn! En dat ze ook al wat kunnen. Dat hoeft echt geen jaren te duren. Ons doel is : meer muzikanten in Ommen”  aldus Cees Zoon van HaFaMO, in functie als directeur van de fabriek.

HaFaMO organiseert de muziekopleiding voor meer dan 100  leerlingen  van de muziekverenigingen. De opleiding wordt door TacT met professionele leraren uitgevoerd en heeft een hoog niveau. Met de Muziekfabriek hoopt HaFAMO, dat kinderen zonder ervaring  toch met muziek in aanraking komen.IMG_4064 IMG_4066 IMG_4067 IMG_4065