Welkom bij de Muziekproeverij

De Muziekproeverij

Ben jij het nieuwe aanstormend muziektalent van Ommen? Meld je dan nu aan voor de Muziekproeverij (aanmeldformulier onderaan). De Muziekproeverij is een uniek muziekproject voor kinderen in Ommen.

Maak nu kennis met muziek en ontdek je eigen muziektalent!

Wat gaan we doen?

We hebben een aantal echte instrumenten voor jullie verzameld waar je op kunt spelen. Als jij een instrument gekregen hebt (maakt niet uit wat), dan  gaan we direct aan de slag, om samen met andere vriendjes muziek te maken. Er zijn 3 muziekcoaches van TacT Muziek die jou helpen om het allerbeste uit je zelf te halen. Je doet 2 keer achter elkaar hetzelfde instrument. Daarna doe je twee keer een ander instrument en dat nog een derde keer. Na 6 weken zul je je eigen fans doen verbazen als we een echt concert gaan geven. De instrumenten die we voor jullie hebben kunnen vinden:  de riet-instrumenten saxofoon en klarinet, koperinstrumenten zoals trompet, bugel en bariton en trommels als slagwerkinstrumenten.

Wie, waar, wanneer

De Muziekproeverij is voor alle kinderen in de Gemeente  Ommen uit groep 4 tot en met 7, die nog niet op muziekles zitten. De workshops vinden plaats op:

Les 1 dinsdag    5 februari 2019

Les 2 dinsdag    12 februari 2019

Niet  dinsdag   19 februari 2019 ivm Krokusvakantie

Les 3 dinsdag    26 februari 2019

Les 4 dinsdag    5 maart 2019

Les 5 dinsdag    12 maart 2019

Les 6 dinsdag   19 maart  2019

De plaats is het muziekgebouw SDG aan de Korenmolen 20 in Ommen. Op deze middagen is dat gebouw van ons. We beginnen om 15:30 uur. De Muziekproeverij duurt een uur.  Als er veel deelnemers zijn, gaan we in twee groepen van elk een uur splitsen (15:30 – 16:25 en 16:30 – 17:25). De organisatie van de Muziekproeverij is daar te bereiken via 06-22682040.
Om 15:15 uur is het gebouw open en mag je al komen.

 

Concert 29 maart

Natuurlijk willen we iedereen laten horen hoe leuk muziek maken is. Aan het eind van ons project geven we voor jouw fans een optreden. Dat wordt gehouden op vrijdag 29 maart 2019 om 19:00 uur. De locatie is nog geheim. Nodig nu alvast iedereen uit die je kent (familie, buren, kennissen).

Wat heb je aan de Muziekproeverij?
Je krijgt ervaring in het maken van muziek op diverse echte instrumenten. Je wordt gecoached door professionals van TacT Muziek. Daarna is muziek maken veel makkelijker. Verder heb je kennis gemaakt met 3 verschillende soorten instrumenten, zodat je beter weet wat je nu leuk vindt. Je kunt daarna bij een muziekvereniging les nemen of welke muziekles dan ook. Daar ben je helemaal vrij in.

Kost het geld?
De Gemeente Ommen vindt het belangrijk dat iedereen in Ommen de kans krijgt om muziek te maken. De Muziekproeverij wordt daarom financieel ondersteund door de Gemeente. Hierdoor is het gelukt om De Muziekproeverij voor een lage prijs aan te bieden. Voor slechts € 10  ben jij al deelnemer.

Ik wil meedoen
Vul jouw gegevens in op het formulier hieronder. Doe dat vóór 25 januari!  Vol is vol!  Zodra je je hebt aangemeld krijg je bericht van de organisatie Hafamo.

tot ziens,
de directeur van de Muziekproeverij

Aanmelding MuziekproeverijIdee
De Muziekproeverij is een idee van stichting HaFaMO uit Ommen. HaFaMO organiseert het muziekonderwijs voor muziekverenigingen in Ommen. TacT Muziek doet de uitvoering sinds 2011. De muziekverenigingen ‘De Bazuin’, ‘Crescendo’, ‘KNA’ en ‘SDG’ zijn aangesloten bij HaFaMO. Muziekles via de HaFaMO wordt door de gemeente Ommen financieel ondersteund. De HaFaMO formule is een voorbeeld voor andere delen van Nederland. Wil je meer weten over HaFaMO, kijk dan op de andere pagina’s op deze site.

_EVB6121

Ik heb een vraag